Erityistyölasit -apua näyttöpäätetyöhön

Näyttöpäätelasit, toimistomonitehot, syväterävät…

Erityistyölaseilla tarkoitetaan silmälaseja, jotka on suunniteltu erityisesti ottaen huomioon näyttöpäätetyöskentelyn vaatimukset. Erityistyölasit eivät ole yleislasit eli niillä ei ole tarkoitus nähdä joka etäisyydelle vaan linssivalinta perustuu tarvittaviin työskentelyetäisyyksiin.  Erityistyölasien hankintaa säädellään direktiivin 90/270/ETY pohjalta ja Suomessa on laadittu Valtioneuvoston päätös 1405/93, jonka mukaan erityistyölasien korvauksesta päätetään. Joissain tapauksissa työnantaja on siis velvollinen korvaamaan työntekijän työssä käyttämät silmälasit.

Erityistyölasien hankinta lähtee liikkeelle oman työterveyshuollon kautta. Työterveys tekee tarvittavat mittaukset ja antaa lähetteen työlasien määrittämiseen erikoistuneelle optikolle. Optikko tutkii tarkastuksessa näön ensin kauaksi ja sen jälkeen myös lähinäkö tutkitaan. Tarkastuksessa selvitetään myös yhteisnäkö ja onko henkilöllä näkemiseen vaikuttavia karsastuksia. Optikon tarkastuksen ja työterveyden tekemien mittausten perusteella valitaan henkilölle parhaiten sopiva linssi, jolla saadaan työskentelystä mahdollisimman sujuvaa.

Näyttöpäätelasivalikoima on laaja ja kehyksen voi valita oman mielen mukaan. Useimmat työnantajat asettavat kehykselle maksimihinnan, mutta erotuksen voi aina maksaa itse, jos kyseisestä hintaluokasta ei sopivaa kehystä löydy. Linssivalikoimassakin on monta linssiä, joista optikko osaa suositella sinulle parhaiten sopivaa linssiä. Erityistyölasien linssivalikoima vaihtelee aina 40cm katseluaetäisyydeltä neljään metriin saakka. Jokaiselle löytyy siis varmasti sopiva vaihtoehto omiin tarpeisiin.

Edellinen
Edellinen

Suojalasit suojaa silmäsi töissä 

Seuraava
Seuraava

Erä kehyksiä 20€