Suojalasit suojaa silmäsi töissä 

Suojalasit eli silmien suojaamiseen tarkoitetut lasit

Suojalasit ovat nimensä mukaisesti lasit joiden tehtävä on suojata silmiäsi töissä tai harrastuksissa. Suojalaseja valmistetaan eri luokissa. Henkilökohtaisiksi optisiksi suojamiksi soveltuvat S ja F luokan suojalasit, joissa F luokassa suojaavuus on S luokan laseja suurempi. Suojalaseja löytyy myös tehdasvalmisteisina, mutta niistä ei koskaan löydy omia henkilökohtaisia voimakkuuksiasi.

Suojalasien käytöstä töissä on määrätty työturvallisuuslaissa. Suojalasien tarpeellisuus määräytyy siis työtehtävien mukaan. Mikäli työtehtäväsi ovat sellaisia, että niissä tulee käyttää suojalaseja on työnantajan ne kustannettava. Työtehtävät määräävät myös suojalaseihin valittavan linssin tyypin. Linssivalikoimasta löytyy vallinnanvaraa lähilaseista kaukolaseihin sekä monitehoihin ja erilaisiin syväteräviin.

Kuinka suojalasit sitten eroavat tavallisista silmälaseista? Suojalasikehys tulee aina olla sertifioitu ja CE merkitty soveltuakseen suojalasiksi. Saadakseen CE merkinnän suojalasin on täytettävä tietyt ominaisuudet, kuten siinä on oltava sivusuojat. Linssien osalta on käytettävä myös tiettyjä materiaaleja, jotka on testattu ja todettu kestämään tiettyjä iskulujuuksia. Suojalaseja saa hioa myöskin vain sertifioidussa hiomossa ja nykyään linsseistäkin on löydyttävä CE merkinnät.

Mikäli silmäsi saattavat olla vaarassa harrastuksissasi tai töissäsi, muistathan käyttää suojalaseja. Vaikka suojalasit eivät ehkä olekaan kauneimpia muotiluomuksia, niin valikoimasta löytyy jokaiselle varmasti sopiva vaihtoehto. Suojalasit ovat silmillesi “halpa henkivakuutus”, näköä kun tarvitaan joka päivä ja lähes joka hetki.

Edellinen
Edellinen

Tammikuun kehysale

Seuraava
Seuraava

Erityistyölasit -apua näyttöpäätetyöhön