Myopia eli likinäköisyys - uusia hoitokeinoja saatavilla

Maailmanlaajuinen huoli

Myopialla eli likinäköisyydellä tarkoitetaan silmän tilannetta, jossa silmän rakenteet ovat muodostuneet niin että tarkkaa kuvaa ei saada silmän verkkokalvolle. Se saattaa johtua silmämunan liiallisesta pituuskasvusta. Syynä saattaa olla myös sarveiskalvon tai mykiön liiallinen kuperuus. Tänä päivänä ajatellaan, että yksi tekijä myopian lisääntymiseen väestössä on runsas lähityöskentely ja vähäinen oleskelu ulkona.

Likinäköisyys saadaan korjattua tarkaksi kauas laittamalla henkilölle silmälasit miinuslinsseillä. Se ei kuitenkaan vie mukanaan silmän liiallisen kasvun aiheuttamaa silmän rakenteiden heikkenemistä. Likinäköisen henkilön silmät ovatkin alttiimpia myöhemmällä iällä monille silmäsairauksille. Lapsen näköongelmiin kannattaakin siis puuttua mahdollisimman ajoissa, sillä myopia lisääntyy niin kauan kun lapsi on pituuskasvuiässä.

Viime aikoina markkinoille onkin tullut piilolinssi sekä silmälasilinssi, joilla voidaan hoitaa ja pyrkiä hallitsemaan miinusvoimakkuuden lisääntymistä. Molemmissa hoitokeinoissa periaate on samantyyppinen. Silmänpohjaan aiheutetaan epätarkkuusalue, jonka avulla silmän pituuskasvu saadaan hidastumaan. MiSight-piilolinssiin voit tutustua tästä https://coopervision.fi/misight linkistä ja MiYOSMART -silmälasilinssistä voit katsoa lisätietoa https://www.myopia.fi/ . Kerromme myös mielellämme lisää, lapsesi silmät ovat meille tärkeät!

Edellinen
Edellinen

Erä kehyksiä 20€

Seuraava
Seuraava

Päivitimme verkkosivut ja nettiajanvarauksen!